Burink Constructie Adviesbureau heeft een brede expertise op het gebied van constructies voor woning- en utiliteitsbouw.

Een goed doordacht constructieadvies is belangrijk. Of het nu gaat om beton, staal of hout, Burink Constructie weet zowel in de rol van hoofdconstructeur als detailengineering alle projecten vanaf de ontwerpfase te begeleiden.

Met goed doordachte praktische constructieplannen en professionele BIM-moderatie komen wij tot de ultieme oplossing.

Hoofdconstructeur

De rol van een hoofdconstructeur is in hoge mate bepalend voor de voortgang en het resultaat van een bouwproject. Daarom is Burink Constructie in veel gevallen niet alleen het bureau dat het constructieadvies en/of de detailengineering verzorgt, maar ook de functie van hoofdconstructeur op zich neemt. Dat betekent dat wij coördineren, controleren en voortdurend de kwaliteit bewaken. We onderhouden contacten met opdrachtgevers én werkvoorbereiding.

Detailengineering

De details maken het verschil. Daarom zetten we onze kennis en ervaring met detailengineering graag voor u in. In veel gevallen kunnen wij snel schakelen met een praktisch advies. Onze hoofdberekeningen zijn beter doordacht, waarbij we rekening houden met de detaillering. Wij zorgen voor werktekeningen waarmee u uit de voeten kunt. Oplossingen die niets aan het toeval overlaten. Een juiste benadering van de details kan namelijk faalkosten en vertraging tijdens de uitvoering voorkomen. We vertalen uw ideeën graag naar een uitvoerbare constructie, of het nu beton, staal of hout betreft.

BIM modelleur

Onze BIM-modelleurs werken onze BIM-modellen uit in Revit. We modelleren elk model op maat, specifiek per project(fase). Dat ‘puzzelen’ is ons vak. We houden van de uitdaging om, veelal in samenspraak met de architect en aannemer, alle details op elkaar aan te laten sluiten. Onze BIM-modelleurs formuleren vooraf de gewenste doelen en maken heldere afspraken.

Houtconstructeur

Ook in onze rol als houtconstructeur, mag u rekenen op onze expertise en praktische aanpak. Wij ondersteunen verschillende architecten, aannemers, projectontwikkelaars en producenten van prefab producten met onze technische kennis. We verdiepen ons goed in de gestelde eisen en wensen en gaan direct aan de slag. Dat varieert van het bepalen van de vernageling van een detail in een bepaalde aansluiting tot en met de complete houten constructie. Ongeacht de complexiteit van het project. Soms kunnen we telefonisch al een praktische oplossing bieden, in andere gevallen gaan we wat langer met elkaar in gesprek om gezamenlijk de juiste constructie te bepalen.